DROGISTERIJ

Een drogisterij met zelfzorggeneesmiddelen maakt deel uit van het geheel.

Om zelfzorggeneesmiddelen te mogen adviseren en verkopen is een vakdiploma Drogist vereist. Dit diploma is in mijn bezit.

Via het contactformulier op de startpagina kun je bestellingen doen en mij vragen stellen over zelfzorggeneesmiddelen.


Bij zelfzorggeneesmiddelen kun je denken aan producten die je bij een drogist of apotheek kunt kopen en die zonder doktersrecept verkrijgbaar zijn, zoals pijnstillers (bijvoorbeeld paracetamol, ibuprofen), ontstekingsremmers, maag/darmmiddelen (bijvoorbeeld Rennie, Gaviscon), hoestdranken, crèmes en zalven, etc.

 Deze producten worden verkocht als regulier zelfzorggeneesmiddel en als homeopathisch of fytotherapeutisch (kruiden) zelfzorggeneesmiddel, waarbij het accent op de homeopatische en fytotherapeutische zelfzorggeneesmiddelen ligt. 

Voor alles geldt dat de meeste huis- tuin- en keukenkwaaltjes prima zelf behandeld kunnen worden, maar bij aanhoudende klachten, klachten die erger worden of als je het niet vertrouwt, het dringende advies om jouw huisarts hierover te benaderen.

Ongeveer 60 verschillende soorten vruchten/kruidenthee maken deel uit van de drogisterij. Ingredienten voor jouw eigen recept zijn verkrijgbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Met de oogst van zelf gekweekte kruiden maak ik geneeskrachtige zalven en cremes voor eigen gebruik. Deze zijn niet te koop, omdat dat volgens de Geneesmiddelenwet niet mag.