DROGISTERIJ

Een drogisterij met zelfzorggeneesmiddelen maakt deel uit van het geheel.

Om zelfzorggeneesmiddelen te mogen adviseren en verkopen is een vakdiploma Drogist vereist. Dit diploma is in mijn bezit.

Via het contactformulier op de startpagina kunt u bestellingen doen en mij vragen stellen over zelfzorggeneesmiddelen.


Bij zelfzorggeneesmiddelen kunt u denken aan producten die u bij een drogist of apotheek kunt kopen en die zonder doktersrecept verkrijgbaar zijn, zoals pijnstillers (bijvoorbeeld paracetamol, ibuprofen), ontstekingsremmers, maag/darmmiddelen (bijvoorbeeld Rennie, Gaviscon), hoestdranken, crèmes en zalven, etc.

 Deze producten worden verkocht als regulier zelfzorggeneesmiddel en als homeopathisch of fytotherapeutisch (kruiden) zelfzorggeneesmiddel, waarbij het accent op de homeopatische en fytotherapeutische zelfzorggeneesmiddelen zal liggen. 

Ongeveer 60 verschillende soorten vruchten/kruidenthee maken deel uit van de landwinkel/drogisterij. Kom vrijblijvend langs en informeer naar de diverse soorten, waarvan het grootste deel een ondersteunende werking heeft op uw gezondheid.

Met de oogst van zelf gekweekte kruiden maak ik geneeskrachtige zalven en cremes voor eigen gebruik. Deze zijn niet te koop, omdat dat volgens de Geneesmiddelenwet niet mag, maar wel leuk om te zien.